به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان ماکو
دوم مهر روز جهانی شیر مدارس

آخرین چهارشنبه ماه سپتامبر به عنوان روز جهانی شیر مدرسه با هدف افزایش آگاهی افراد درباره خواص مهم شیر و افزایش سرانه مصرف شیر نامگذاری گردیده است به همین بهانه به خواص و اهمیت شیر در دوران مدرسه می پردازیم .
شیر یکی از بهترین و کاملترین منابع تغذیه برای رشد و یادگیری بهتر دانش آموزان می باشد که به رشد و توسعه سالم نوجوانان در دوران مدرسه کمک میکند. شیرحاوی ریزمغذ یها و ویتامین های مورد نیاز نوجوانان می باشد .
هر لیوان شیر حاوی:
8 گرم پروتئین-28 درصد کلسیم -24 درصد ویتامین د= 26 درصد ب2 = 18 درصد ب12 = 10 درصد پتاسیم = 22 درصد فسفر= 13 درصد سلنیم= 8 گرم چربی و 146 گرم کالری می باشد
پروتئین موجود در شیر برای رشد عضلات و ساخت بافتهای بدن از اهمیت بالایی برخوردار است. از طرف دیگر، چربیهای موجود در شیر نقش مهمی در تامین انرژی برای فعالیتهای روزمره دارند و همچنین برای رشد و توسعه سیستم عصبی ضروری هستند.
علاوه بر این، شیر حاوی ویتامینهای متنوعی می باشد که نقش مهمی در استحکام استخوانها و رشد سلولهای عصبی و سلامتی چشمها دارند. همچنین حاوی مواد معدنی اساسی مانند کلسیم، فسفر و پتاسیم است که به ساخت استخوانها ، افزایش 50درصدی توده استخوانی ، رشد عضلات و حفظ تعادل الکترولیتی در بدن کمک میکنند. و از طرفی به دلیل اینکه یک منبع غذایی آب و الکترولیتهای مهم است میتواند در حفظ و تامین میزان مناسب آب بدن نقش مهمی ایفا کند.
از آنجایی که اکثر نوجوانان توصیه های مصرف روزانه لبنیات را رعایت نمی کنند، مصرف شیردر مدرسه می تواند به عنوان یک سهم از واحد شیر ولبنیات کمک کننده باشد .
والدین هنگام تصمیم گیری در مورد نوع شیرمصرفی دانش آموزان به موارد ذیل دقت کنند :
-1 از شیر پاستوریزه و کم چرب استفاده کنید.
- 2به جای شیرهای طعم دار ، شیر کاکائو و شیر نسکافه و ...که دارای قند هستند ، از شیر های ساده استفاده کنید.
-3 شیرهای غنی شده با ویتامین D مصرف کنید زیرا این ویتامین برای جذب بهتر کلسیم بسیار مفید است.
-4 هنگام خرید شیر به تاریخ انقضای آن توجه کنید.
نظر دهید